Εκδήλωση για την παρουσίαση της ενημερωτικής εκστρατείας της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ «Κινητικότητα και Μεταφορές» για τα δικαιώματα των επιβατών στις αεροπορικές, σιδηροδρομικές, πλωτές και λεωφορειακές μεταφορές

Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, θα λάβουν χώρα εναρκτήριες εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, την Αθήνα-Πειραιά και τη Σόφια, ενώ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών στη Βαρσοβία.

Για την παρουσίαση της νέας εκστρατείας για τα δικαιώματα των επιβατών οργανώθηκε σχετική εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 27 Ιουνίου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, για τα δικαιώματά τους. Η ενημερωτική εκστρατεία επιδιώκει τη συμμετοχή του ταξιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα και των εθνικών αρχών για να προωθηθεί το περιεχόμενό της και να ενημερωθούν οι επιβάτες για τα δικαιώματά τους.

Το παρόν έδωσαν ταξιδιωτικά πρακτορεία, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς μεταφορών, ταξιδιωτικές ενώσεις και καταναλωτικές οργανώσεις και σωματεία. Ο κύριος ομιλητής, κ. Φώτης Καραμήτσος, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση «Κινητικότητα και Μεταφορές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής αρμόδιος για logistics, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές και δικαιώματα επιβατών, θα κηρύξει την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο κ. Αθανάσιος Μπούσιος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο κ. Γεώργιος Ανωμερίτης, Πρόεδρος-CEO του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο κ. Carlos Martín Ruiz de Gordejuela, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και ο κ. Δημήτριος Μάρκου, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή στην Ελλάδα και Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή.

Στην ομιλία του, ο κ. Μάρκου παρουσίασε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές θαλάσσιες μεταφορές μετά την τροποποίηση του ν.3709/2008.