Νέα βελτιωμένη εφαρμογή του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή σχετικά με τα δικαιώματά των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών.

H νέα βελτιωμένη εφαρμογή για κινητές συσκευές – ECC Net Travel – είναι ήδη διαθέσιμη, σε 25 διαφορετικές γλώσσες και 30 ευρωπαϊκές χώρες και έχει σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να ξεπερνούν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε περιόδους διακοπών.  

Οι απρόσμενες καταστάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών στο εξωτερικό μπορούν να τις καταστρέψουν και να χαλάσουν τη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, το προπληρωμένο αυτοκίνητο ενοικίασης δεν είναι πλέον διαθέσιμο, το δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι ξαφνικά πιο ακριβό από το συμφωνημένο τίμημα ή ένα απρόσμενο ατύχημα που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών. Παράλληλα με τα παραπάνω, οι διαφορετικές γλώσσες μπορούν να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Επιπλέον, πολλοί είναι οι καταναλωτές που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όταν ταξιδεύουν.

Η νέα εφαρμογή του Δικτύου Ευρωπαϊκών Καταναλωτικών Κέντρων (ECC-Net) δεν παρέχει μόνο νομικές πληροφορίες, αλλά βοηθά τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν πιεστικές καταστάσεις, έχοντας στη διάθεσή τους μέσω της εφαρμογής μερικές προτάσεις στη γλώσσα της χώρας διαμονής σχετικά με την εκάστοτε κατάσταση. Επιπλέον, είναι διαθέσιμες χρήσιμες διευθύνσεις και τηλεφωνικοί αριθμοί για έκτακτες ανάγκες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες και στις 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν ως “ECC-Net: Travel” στο Google Play και το iTunes Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ https://goo.gl/dUjk9e

Read More

Ετήσια Έκθεση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή για το 2023

Το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή το 2023 με μια ματιά.

 

Η φετινή επίσημη ημέρα του διεθνούς εκπτωτικού γεγονότος της Black Friday (24 Νοεμβρίου 2023) πλησιάζει, ακολουθούμενη ευθύς αμέσως από τη Cyber Monday, αν και οι σχετικέ

Annual Report 2022

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας το 2022 με μια ματιά